Azalea Bushes And Phytophthora Root Rot

Azalea dyrkes ofte i hjemmelandskapet ikke bare for sin skjønnhet, men for deres hardhet. Men, for så hardføre som de er, kan fytophthora rotrotne påvirke azalea busker. Klikk her for å lære mer.

Azalea Bushes And Phytophthora Root Rot

Azalea dyrkes ofte i hjemmelandskapet ikke bare for sin skjønnhet, men for deres hardhet. Men like hardføre som de er, er det fortsatt noen få sykdommer som kan påvirke buskene i azalea. En av disse er fytophthora rotrot. Hvis du mistenker at azaleaen din har blitt påvirket av phytophthora sopp, fortsett å lese for å lære mer om symptomene og måtene å behandle den på.

Symptomer på Phytophthora Root Rot

Phytophthora root rot er en sykdom som påvirker azaleaer. For en azalea-eier kan se tegn på denne sykdommen være ødeleggende fordi sykdommen er vanskelig å kontrollere og kurere.

Symptomer på en fytophthora soppinfeksjon begynner normalt med redusert vekst i azaleaplanten. Samlet vekst vil være mindre, og hvilken vekst det er vil være mindre. De nye grenene vil ikke vokse så tykke som de en gang hadde, og bladene vil være mindre.

Etter hvert vil fytophthora-sykdommen påvirke bladene. Blader på azalea vil begynne å krympe seg, krølles, droppe eller miste glansen. I noen kultivarer vil bladene også endre farge til rød, gul eller lilla på sensommeren gjennom høsten (dette er bare et problem hvis azaleaen din ikke tidligere har endret farge på dette tidspunktet.)

Et sikkert tegn på at din azalea har fytophthora rotrot er at barken ved bunnen av azalea busk vil være mørk og rødlig eller brunaktig. Hvis fytophthora-sykdommen er avansert, kan denne misfarging allerede ha beveget seg opp i bagasjerommet til grenene. Hvis du skulle grave opp azaleaplanten, ville du funnet at røttene også hadde denne røde eller brune fargen.

Azalea Bushes And Phytophthora Root Rot

Behandling av Phytophthora Root Rot

Som med de fleste sopp, er den beste måte å behandle fytophthora rotrot er å sørge for at azaleaplantene dine ikke får det til å begynne med. Dette gjøres best ved å sørge for at azaleaene dine vokser i et miljø som ikke er godt egnet for phytophthora-soppen å vokse. Phytophthora rotrot roterer raskt gjennom våt, lite drenert jord, så det er viktig å holde azaleaene utenfor denne typen jord. Hvis azaleaene dine vokser i tung jord, som leire, kan du legge til organisk materiale for å forbedre dreneringen.

Hvis planten din allerede er infisert med fytophthora rotrot, er det dessverre veldig vanskelig å behandle. Fjern først og ødelegg eventuelle ødelagte grener og stengler. Deretter behandler du jorda rundt planten med soppdrepende middel. Gjenta fungicidbehandlingen med noen måneder. Fortsett å fjerne infiserte grener eller stengler som du kan finne når tiden går.

Hvis azaleaplanten din er dårlig infisert med fytophthora rotrot, kan det være best å bare fjerne planten før den infiserer andre planter i hagen din. Phytophthora rotrot ikke bare påvirker azaleaer, men flere andre landskapsplanter også. Som nevnt beveger phytophthora rotrotssopp raskt gjennom våt jord. Hvis du opplever kraftig regn eller hvis jorda i hele hagen din tappes dårlig, kan det være lurt å vurdere å fjerne de infiserte azaleaene uavhengig av hvor avansert fytoftorasykdommen er for å beskytte andre planter.

Hvis du trenger å fjerne buskene i azalea, fjern hele planten så vel som jorda den vokste i. Ødelegg eller kast begge deler. Behandle området der azalea busk var med soppdrepende middel. Før du planter noe annet i det området, må du huske å legge til organisk materiale for å forbedre dreneringen av jorda.

Video: Azalea Plant Fungus

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: