Epazote Herb Growing – How To Grow Epazote Plants

Hvis du leter etter noe annet for å legge litt glidelås til de meksikanske retter, kan epazote være akkurat det du trenger. Les denne artikkelen for å lære mer om bruk av epazote til urtehagen din.

Epazote Herb Growing - How To Grow Epazote Plants

Hvis du ’ leter etter litt annerledes for å legge litt glidelås til favorittmeksikanske retter, så epazote Urtedyrking kan være akkurat det du trenger. Fortsett å lese for å lære mer om bruk av epazote til hagen din.

Hva er Epazote?

Epazote (Dysphania ambrosioides, tidligere Chenopodium ambrosioides), er en urt i Chenopodium-familien, sammen med lammekjøtt og svinekjøtt. Selv om de ofte blir tenkt på som et ugras, har epazotplanter faktisk en lang historie med både kulinarisk og medisinsk bruk. Denne tilpasningsdyktige planten er hjemmehørende i tropiske Amerika, og finnes ofte i hele Texas og det sørvestlige USA. Vanlige navn inkluderer paico macho, hierba homigero og yerba de Santa Maria.

Planten er tørkebestandig og vokser til 3 meter høy ved modningstid. Den har myke blader som er hakk og små blomster som er vanskelig å se. Epazote kan vanligvis luktes før den blir sett, siden den har en veldig skarp lukt. I store doser er blomstene og frøene giftige og kan forårsake kvalme, kramper og til og med koma.

Epazote Bruk

Epazote planter ble brakt til Europa fra Mexico på 1600-tallet hvor de ble brukt i en rekke medisiner. Aztekerne brukte urten som både en kulinarisk og medisinsk urt. Epazote urter inneholder antigassegenskaper som antas å redusere flatulens. Denne urten er også kjent som ormefrø, og blir ofte tilsatt dyremat og antas å forhindre ormer i husdyr.

Sørvestlige retter bruker ofte epazotplanter for å smake svarte bønner, supper, quesadillaer, poteter, enchiladas, tamales og egg. . Den har en distinkt smak som noen til og med kaller en krysning mellom pepper og mynte. Unge blader har en mild smak.

Epazote Herb Growing - How To Grow Epazote Plants

Hvordan dyrke Epazote

Epazote urtedyrking er ikke vanskelig. Denne planten er ikke kresen når det gjelder jordforhold, men foretrekker full sol. Det er hardfør i USDA planteherdighetssone 6 til 11.

Plante frø eller frøplanter tidlig på våren når bakken kan bearbeides. I varme områder er epazote en flerårig. På grunn av sin invasive natur dyrkes den imidlertid best i containere.

Video: HOW TO GROW EPAZOTE AT HOME

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: