Golden Transparent Gage Plums: How to Grow Golden Transparent Gage Trees

Als je een fan bent van de groep pruimen genaamd " gages " je zult dol zijn op Golden Transparante gage pruimen. Gouden transparante gage bomen geven de voorkeur aan warmere omstandigheden en produceren kleinere maar zeer smaakvolle vruchten. Lees meer over hen in dit artikel.

Golden Transparent Gage Plums: How to Grow Golden Transparent Gage Trees

Als u een fan bent van de groep pruimen genaamd “ gages, ” je zult dol zijn op Golden Transparante gage pruimen. Hun klassieke “ gage ” smaak wordt versterkt met bijna snoepachtige zoetheid. Gouden transparante gage bomen geven de voorkeur aan warmere omstandigheden dan Europese pruimen en produceren kleinere maar zeer smaakvolle vruchten waarvan de smaken naar voren komen bij hoge temperaturen.

Gouden transparante gage info

Transparante of doorschijnende meters zijn een subset van meters die bijna door de huid heen kijken. Als je de vrucht tegen het licht houdt, kan de steen van binnen worden gezien. Ze worden beschouwd als een meer verfijnde “ pruim ” smaak. Gouden transparante gage-informatie geeft aan dat het ras is vernoemd naar Sir William Gage, die de gages populair maakte in de 19e eeuw. Enkele tips voor het kweken van een gouden transparante maat kunnen je zien genieten van deze heerlijke vruchten in slechts een paar jaar.

Gouden transparante maatbomen zijn in het VK ontwikkeld door Thomas Rivers. Ze groeien op de onderstam Mariana, een semi-dwergboom die 3 tot 4 m hoog wordt. De boom barst in bloei net wanneer de bladeren beginnen te verschijnen. Ze zijn uitstekende leugenachtige exemplaren met hun romige witte bloem en fijne bladeren.

Het echte hoogtepunt is het kleine delicate gouden fruit versierd met rode vlekken. Golden Transparante gage pruimen hebben een gekonfijte abrikozensmaak met subtiele vanille accenten en zijn winterhard tot USDA zone 4.

Het kweken van een gouden transparante gage

Deze pruimenbomen geven de voorkeur aan ten minste een halve dag plezierzon in goed doorlatende, vruchtbare grond. Maak de grond diep los voordat u uw nieuwe boom plant. Laat de bomen 24 uur in water weken voordat je ze plant. Graaf het gat twee keer zo diep en breed als de wortels. Maak voor barerootbomen een piramide van grond aan de basis van het gat, waarrond je de wortels kunt rangschikken. Vul de grond volledig en geef de grond goed water.

Dit is een semi-zelfvruchtbare variëteit, maar er zullen zich meer vruchten ontwikkelen met een nabijgelegen bestuivende partner. Verwacht fruit 2 tot 3 jaar na het planten in augustus.

Golden Transparent Gage Plums: How to Grow Golden Transparent Gage Trees

Gouden transparante boomverzorging

Pruimenbomen moeten vroeg na de installatie getraind worden. Snoei nooit pruimen in de winter, omdat dit is wanneer sporen van bladzilverziekte kunnen binnendringen door regen en waterspatten. Het is een dodelijke en ongeneeslijke ziekte. Verwijder de meeste verticale takken en verkort de zijtakken.

Train de boom gedurende meerdere jaren naar een sterke centrale stam en open centrum. Verwijder dode of zieke stelen op elk moment. Pruimen moeten mogelijk eenmaal gesnoeid worden zodra ze verdragen zijn om de hoeveelheid fruit aan de uiteinden van de stelen te verminderen. Hierdoor kan het fruit zich volledig ontwikkelen en het aantal ziektes en plagen verminderen.

Een ziekte waar u op moet letten is bacteriekanker, die amberkleurige siroop produceert uit laesies in de stengels. Breng kalkzwavel of koperspray in de herfst en het vroege voorjaar aan om deze ziekte te bestrijden.

Video: Plum variety Early Transparent Gage ( living)

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: