Growing Globe Amaranth – tips for care of Globe Amaranth Flowers

Det er enkelt å lære hvordan man dyrker kloden amaranth, og dens runde blomster vil tiltrekke sommerfugler og viktige pollinatorer til hagen din. Les denne artikkelen for å finne informasjon om omsorg for disse plantene.

Growing Globe Amaranth - tips for care of Globe Amaranth Flowers

Globale amaranth-planter er hjemmehørende i Mellom-Amerika, men klarer seg godt i alle USDA-plantehardhetssoner. Planten er en anbudsår, men den har en tendens til å sette seg selv i årevis med konsistente blomster i samme område. Det er enkelt å lære hvordan å dyrke jordkloden og den runde blomstringen vil tiltrekke seg sommerfugler og viktige hageanlegg.

Kloden Amaranth Info

Amarantplanter i kloden (Gomphrena globosa) vokser fra 6 til 12 centimeter høye. De har fine hvite hår som dekker ung vekst, som modnes til tykke grønne stengler. Bladene er ovale og ordnes vekselvis langs stilken. Blomstringen av jordkloden begynner i juni og kan vare til oktober. Blomsterhodene er klynger av blomster som ligner store kløverblomster. De varierer i farger fra rosa, gul, hvit og lavendel.

En interessant bit av jordkloden info er at blomstene tørker godt. De gir utmerkede tilskudd til evige buketter for å gjøre hjemmet ditt lysere. Å dyrke jordamaranth fra frø er vanlig i de fleste soner, men plantene er også lett tilgjengelige i de fleste barnehager og hagesentre.

Hvordan dyrke kloden Amaranth

Å dyrke jordkloden amaranth er ikke vanskelig i det hele tatt . Start frø innendørs seks uker før den siste frosten. De spirer raskere hvis du suger dem i vann før plantingen. Hvis du ønsker å så dem utendørs, vent til jorda har varmet opp og det ikke er noen sjanse for frost.

Velg et sted i full sol med god drenering. Amarantplanter i kloden vil vokse i nesten hvilken som helst jordtype unntatt alkaliske. Kloden amaranth klarer seg best i hagejord, men du kan også legge dem i containere.

Plassplanter med 12 til 18 tommer fra hverandre og holde dem moderat fuktige. Globusamarant tåler perioder med tørrhet, men de klarer seg best med jevn fuktighet.

Growing Globe Amaranth - tips for care of Globe Amaranth Flowers

Pleie av Globe Amaranth Flowers

Denne planten er ikke mottagelig for mange sykdommer eller skadedyrproblemer. Imidlertid kan det bli pulveraktig mugg hvis vannet overhead. Vanning ved basen av planten eller om morgenen gir en sjanse til å tørke av og forhindrer dette problemet.

Jordkloddplanter er gammeldagse tilsetninger til tørket blomsteroppsats. Blomstene tørkes ved å henge. Høst blomstene når de først åpnes med en god lengde av stiv stilk. Bind stilkene sammen og heng bunten på et kjølig, tørt sted. Når de er tørket, kan de brukes med stilkene eller fjerne blomstene og legge til potpourri.

Blomstene fungerer også fint i friske blomsteroppsatser. Generell pleie av blomster av amarant-kloden er den samme for alle snittblomster. Gjør rene, litt vinklede kutt i endene av stilkene, og fjern eventuelle blader som kan sitte i vannet. Bytt vann hvert par dager og skjær av en liten bit av stilken for å åpne opp kapillærene igjen. Amaranth-blomster kan vare opptil en uke med god forsiktighet.

Forvent at plantene skal dø tilbake når kalde temperaturer dukker opp, men blir ikke urolige! I de fleste USDA-soner vil frøene som setter seg etter at blomsten er brukt, spire i jord etter vinteren.

Video: How to propagate Gomphrena/Globe Amaranth using seeds and its care

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: