Honeydew On Tropical Hibiscus – Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Hibiscus blomster gir et snev av tropene til ditt indre eller ute. De har få problemer med skadedyr, men sugende insekter kan gjøre at hibiskus etterlater alt sammen. Få tips om hvordan du fikser det her.

Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Hibiskusblomster gir et snev av tropene til ditt indre eller ytre hjem. De fleste varianter er planter med varm sesong, men det er noen hardføre flerårige prøver som er egnet for USDA Plantehardhetssoner 7 eller 8. Plantene er enkle å dyrke i litt fuktig jord og med full sol.

Mens de har få problemer med skadedyr, sugende insekter kan forårsake forvrengt løvverk og gjøre hibiskusbladene alle klissete. Dette er honningdug på tropisk hibiskus eller flerårige planteblader. Det kan forårsake sotform og problemer for plantens fotosyntetiske prosess.

Hibiscus Leaves All Sticky

En tropisk hibiskus med klissete blader eller den hardføre stauden din i hagen med sotete svarte moldyblader , begge har det samme problemet. Honningdugen på tropisk hibiskus og stauder forårsaker et gummibelegg, som kan være vert og drivstoff for soppsporer som forårsaker den sotete soppsvampen.

Så hvor kommer honningdug fra? Det er utskillelsen av flere sugende insektplager. Tilstedeværelsen av maur på plantene dine vil bekrefte at hibiscus skadedyr er til stede og at tannkjøttet ikke er fra en annen kilde. Maur bruker honningdugen som matkilde. De vil til og med gjete noen sugende insekter for å holde brennstoffkilden konsistent.

Hibiscus skadedyr

Mange typer insekter skaper honningdugg. Bladlus, skala og midd er de vanligste årsakene til klissete ting.

  • Bladlus er blad i edderkoppfamilien og har åtte ben. De kommer i en lang rekke farger, noen med striping eller flekker.
  • Skalaen kan være hard eller myk kropp og klamrer seg til stilker, kvister og andre plantedeler, og blandes ofte sammen med plantens kjøtt .
  • Midd er nesten umulig å se, men du kan se etter dem enkelt. Legg et stykke hvitt papir under planten og rist. Hvis papiret er belagt med mørke flekker, har du sannsynligvis midd.
  • En tropisk hibiskus med klissete blader er sannsynligvis også et offer for rosa hibiscus mealybug. De ligner mye på en hvilken som helst menyebug, men er rosa med et voksaktig belegg. I Florida har de blitt ganske plage og er veldig vanlige bugs på hibiskusplanter.
  • Andre hibiskuskadegjørere inkluderer hvitflue. Disse bittesmå hvitfluene er umiskjennelige og finnes ofte på innendørs planter.

Skade fra Honeydew på Tropical Hibiscus

Honeydew belegger bladene og forhindrer planten i å høste solenergi til maksimal kapasitet . Det klebrig belegget hemmer også respirasjon, som er et naturlig produkt av fotosyntesen der planter frigjør overflødig fuktighet.

Helt belagte blader vil dø og slippe av, noe som begrenser soloverflatene som anlegget har for å samle solenergi. Blader forvrenger også og blir forvirret. Dette resulterer i en sykelig plante som kanskje ikke klarer å oppnå sitt beste potensiale.

Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Killing Bugs on Hibiscus Plants

I de fleste tilfeller er en hagebruksåpe eller neemolje effektiv til å redusere bestanden av hibiskus skadedyr. Du kan også skylle av planten for å bli kvitt mykblodige insekter, som bladlus.

Det er også flere insektmidler som er spesielt formulert for den enkelte skadedyr. Identifiser skadedyret riktig, og bruk bare formler for den typen insekter for å unngå å drepe gunstige insekter.

Video: Worlds Simplest & Cheapest Way to Get Rid of Fungus Gnats

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: