Okra Southern Blight Control – Behandling av Okra med Southern Blight Disease

Det er tider hvor til og med den ivrigste elskeren av okra sitter igjen med en dårlig smak i munnen - og det er når det er mishandling på okra planter i hagen. Hva er okra sørlige riddere, og hvordan behandler du okra med sørlandske blight? Klikk her for å finne ut.

Innhold

Okra Southern Blight Control - Behandling av Okra med Southern Blight Disease

Det er grønnsaker i hagen som ser ut til å være omfavnet universelt og så er det okra. Det ser ut til å være en av de grønnsakene du enten elsker eller elsker å hate. Hvis du er glad i okra, dyrker du den av kulinariske årsaker (for å legge til gumbo og gryteretter) eller av estetiske grunner (av dekorative hibiskuslignende blomster). Imidlertid er det tider hvor til og med den ivrigste elskeren av okra sitter igjen med en dårlig smak i munnen – og det er da det er mektighet på okraplanter i hagen. Hva er okra sørlige riddere, og hvordan behandler du okra med sørlandske blight? La oss finne ut av det, skal vi gjøre det?

Hva er Southern Blight i Okra?

Southern Blight in okra, forårsaket av soppen Sclerotium rolfsii, ble oppdaget i 1892 av Peter Henry i hans Florida tomatfelt . Okra og tomater er ikke de eneste plantene som er mottagelige for denne soppen. Den kaster faktisk et bredt nett, og omfatter minst 500 arter i 100 familier med curcurbits, crucifers og belgfrukter er de vanligste målene. Okra sørlige blight er mest utbredt i de sørlige USA og tropiske og subtropiske regioner.

Southern blight starter med soppen Sclerotium rolfsii, som ligger i sovende aseksuelle reproduktive strukturer kjent som sclerotium (frølignende kropper). Disse sklerotiene spirer under gunstige værforhold (tenk “varmt og vått”). Sclerotium rolfsii begynner deretter en matende vanvidd på råtnende plantemateriale. Dette brensel for produksjonen av en soppmatte som er sammensatt av en masse forgrenede hvite tråder (hyfer), referert til kollektivt som mycel.

Denne myceliale matten kommer i kontakt med en okra-plante og injiserer det kjemiske lektinet i stilk, som hjelper soppene å feste seg og binde seg til verten. Når den fôrer på okraen, produseres det deretter en masse hvite hyfer rundt basen av okraplanten og på toppen av jorda over en periode på 4-9 dager. På hælene til dette er skapelsen av hvite frølignende sklerotier, som får en gulbrun farge, som ligner sennepsfrø. Soppen dør deretter, og sklerotiene ligger og venter på å bli spiret den påfølgende vekstsesongen.

En okra med sørlig blend kan identifiseres ved den nevnte hvite mycelia-matten, men også av andre fortellertegn, inkludert gulfarging og visne. løv såvel som brunfargede stengler og grener.

Okra Southern Blight Control - Behandling av Okra med Southern Blight Disease

Okra sørlig rensebehandling

Følgende tips for å kontrollere mishandling på okraplanter kan være nyttige:

Øv god hageanlegg . Hold hagen fri for ugress og planterrester og forråtnelse.

Fjern og ødelegg infisert okraplantestoff umiddelbart (ikke kompost). Hvis sklerotiafrølegemene har satt seg, må du rense dem opp samt fjerne de øverste tomme jordsmonnet i det berørte området.

Unngå overvann . Når du vanner, kan du prøve å gjøre det tidlig på dagen og vurdere bruk av drypp irrigasjon for å sikre at du bare vanner ved foten av okraplanten. Dette hjelper deg med å holde løvet tørrere.

Bruk et soppmiddel . Hvis du ikke er i motsetning til kjemiske løsninger, kan det være lurt å vurdere en jordskyll med soppdrepende middel Terrachlor, som er tilgjengelig for hageeiere og sannsynligvis er det mest effektive middelet til å behandle okra med sørlig blight.

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: