Raspberry Mosaic Complex Information – Prevention Mosaic In Brambles

Bringebær kan være morsomt å dyrke. Noen ganger kan imidlertid dyrking av mange forskjellige bær fungere mot deg, spesielt hvis du tilfeldigvis introduserer bringebærmosaikkvirus i hagen din. Lær mer her.

Innhold

Raspberry Mosaic Complex Information - Prevention Mosaic In Brambles

Bringebær kan være morsomt å dyrke i hjemmet og med så mange frodige bær i rekkevidde, er det lett å forstå hvorfor gartnere ofte dyrker mange varianter. samtidig. Noen ganger kan dyrking av mange forskjellige bær imidlertid virke mot deg, spesielt hvis du tilfeldigvis introduserer bringebærmosaikkvirus i hagen din.

Raspberry Mosaic Virus

Bringebærmosaikkvirus er et av de vanligste og skadelige bringebærsykdommer, men det er ikke forårsaket av et enkelt patogen. Bringebærmosaikkomplekset inkluderer mange virus, inkludert gult nett, Rubbernekrose, bringebærflekk og bringebærflekkvirus, og det er grunnen til at mosaikksymptomer hos bringebær kan variere betydelig.

Mosaisk virus på bringebær forårsaker vanligvis en tap i handlekraft, redusert vekst og et betydelig tap av fruktkvalitet, med mange frukt som blir smuldrende når de modnes. Bladesymptomer varierer fra gule flekker på utviklende blader til pucker med store mørkegrønne blemmer omgitt av gule glorier eller gule uregelmessige flekker i hele bladene. Når været varmer, kan mosaikksymptomer hos bringebær forsvinne helt, men dette betyr ikke at sykdommen er borte – det er ingen kur mot bringebærmosaikkvirus.

Raspberry Mosaic Complex Information - Prevention Mosaic In Brambles

Forebygging av mosaikk i brambles

Bringebærmosaikkomplekset er vektorisert av veldig store, grønne bladluser kjent som bringebærbladlus (Amophorophora agathonica). Dessverre er det ingen god måte å forhindre bladlusplater, men nøye overvåking vil varsle deg om deres tilstedeværelse. Hvis noen av bringebærene i lappen din bærer virus i bringebærmosaikkomplekset, kan bringebær bladlus vektoriseres til uinfiserte planter. Når disse skadedyrene er observert, må du straks behandle dem med insektdrepende såpe eller neemolje, og spray hver uke til bladlusene er borte, for å bremse spredningen av bringebærmosaikkvirus.

Noen få bringebær ser ut til å være resistente eller immun mot effekter av viruset, inkludert den lilla og svarte bringebær Black Hawk, Bristol og New Logan. Røde bringebær Canby, Reveille og Titan har en tendens til å unngås av bladlus, og det samme gjør den purpurrøde royalty. Disse bringebærene kan plantes sammen, men kan lydløst føre viruset inn i blandede senger med mottagelige varianter siden de sjelden viser mosaikksymptomer.

Å plante sertifiserte virusfrie bringebær og ødelegge virusbærende planter er den eneste kontrollen for mosaikk. virus på bringebær. Steriliser verktøyene dine mellom planter når du tynner eller beskjær bringebærbramblene for å forhindre spredning av skjulte patogener til uinfiserte planter. Motstå også fristelsen til å starte nye planter fra eksisterende brambles, i tilfelle plantene dine har fått et virus i bringebærmosaikkomplekset.

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: