Swiss Chard Harvest – When Is Chard Ready to Pick

For at få mest muligt ud af din schweiziske chard høst, er det en god ide at blive fortrolig med, hvordan og hvornår man skal høste schweizisk chard fra haven. Læs denne artikel for at finde tip til at gøre netop det.

Swiss Chard Harvest - When Is Chard Ready to Pick

Chard kan spises, når den er ung i salater eller senere i stege. Stilken og ribbenene er også spiselige og ligner selleri. Chard er en fremragende kilde til vitamin A og C og tilføjer haven stor skønhed. For at få mest muligt ud af din schweiziske chard høst, er det en god ide at blive fortrolig med, hvordan og hvornår man skal høste schweizisk chard fra haven.

Swiss Chard Harvest

Swiss chard, et medlem af roerfamilien, er kendt af en række andre navne, herunder sølvroer, evigvarende spinat, spinatroer, sekal roer, krabbe roer og mangold. Schweizisk chard er en attraktiv, bladgrøntsag med en rød stængel, der producerer en overflod af friske greener hele sommeren, skønt mange andre sorter også har andre farver.

Chard når en moden højde på 1 til 2 fod og er relativt let at så fra frø eller transplantationer. Du kan dyrke chard hvor som helst salat og spinat vil vokse. Det kan plantes tidligt i sæsonen, da frøplanterne er tolerante over for frost. Schweizisk chard kan lide organisk rig, veldrænet jord og masser af sol. Når chard når sin modenhed, er du nødt til at begynde at høste chard. Så hvordan og hvornår er chard klar til at plukke?

Hvornår er Chard klar til at plukke

Chard kan høstes, mens bladene er unge og møre (mindre end 4 tommer) eller efter modenhed. Når du er begyndt din schweiziske chardhøst, kan planterne kontinuerligt høstes, indtil den frostes.

Hvis du ønsker en frisk tilføjelse til en kastet salat, kan du knipse schweizisk chardblade, når de er meget små. Større stykker bidder kan skæres og bruges i opvaskningsretter. Så længe der er klippet op, giver den flere blade. Stilke og ribber kan også koges og spises som asparges.

Swiss Chard Harvest - When Is Chard Ready to Pick

Sådan vælger du schweizisk chard

Den mest almindelige metode til, hvordan man vælger chard, er at afskære de ydre blade 1 ½ til 2 inches over jorden, mens de er unge og bløde (ca. 8 til 12 inches lange). Ældre blade strippes ofte af planterne og kasseres for at give de unge blade mulighed for at fortsætte med at vokse. Vær forsigtig med ikke at beskadige terminalknoppen.

Forudsat at voksepunktet ikke er beskadiget, kan alle blade afskæres til inden for 2 tommer fra jorden. Høstskær udføres bedst med en ren og skarp par havesaks eller en kniv. Alvorlige blade i bunden af ​​planten. Nye blade vil vokse hurtigt.

Schweizisk chard kan opbevares i en til to uger, hvis den er nedkølet.

Video: Harvesting Swiss Chard!

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: