What is A Barbary Fig – Growing Barbary Fig Plants In The Garden

Opuntia ficus-indica er mer kjent som en Barbary fiken, en rekke stikkende pære kaktus. Denne ørkenplanten har blitt brukt i århundrer som mat, fending og til og med fargestoff. Å dyrke Barbary fikonplanter er både givende og nyttig. Les mer i denne artikkelen.

What is A Barbary Fig - Growing Barbary Fig Plants In The Garden

Opuntia ficus-indica er mer kjent som en Barbary fig. Denne ørkenplanten har blitt brukt i århundrer som mat, fending og til og med fargestoff. Å dyrke Barbary fiken planter, så lenge du lever i riktig klima, er både givende og nyttig.

Hva er en Barbary Fig?

Barbary fig, en rekke stikkende pære kaktus, er antatt å være hjemmehørende i Mexico hvor det lenge har vært brukt til en rekke formål. Fruktene og putene kan spises av mennesker og husdyr, og størrelsen, den spredte veksten og tornene gjør denne kaktusen til et godt naturlig gjerde og barriere.

Insektene som brukes til å lage rødt fargestoff fôres av stikkende pære , som har gjort det til en økonomisk nyttig plante. I dag har anlegget spredt seg langt fra Mexico. Det er vanlig i sørvest i USA og regnes som inngripende i Afrika.

Selv om Opuntia / Barbary figeninfo er praktisk for så mange formål, er denne planten også flott som bare et attraktivt tilskudd til hagen. Planten vokser grønne «pads», som er dekket av ryggrader. På spissene av putene blomstrer gule til oransje blomster, etterfulgt av røde frukter. Fruktene er også kjent som tunas. Både disse og putene kan tilberedes og spises.

What is A Barbary Fig - Growing Barbary Fig Plants In The Garden

Hvordan dyrke en Barbary Fig

Som kaktus krever denne planten et ørkenklima for å trives: tørre, varme forhold. Den er hardfør gjennom sone 8, men er best i varmere regioner. For riktig plassering er Barbary figenpleie lett. Gi den et sted som får full sol og lite vann.

Hvis du bor i ørkenen, kan du i all hovedsak legge kaktusen til et passende område i hagen og la den være i fred. Det vil vokse og trives. Hvis du vil dyrke den innendørs, vil den gjøre det bra i en beholder som er stor nok.

Med det rette solfylte stedet og tørr jord, kan din Barbary-fiken bli så høy som 3 meter, så gi den god plass, eller planlegg avstand deretter hvis du vil bruke det som et gjerde.

Video: In The Garden With Nick Federoff: Growing Prickly Pear Cactus

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: