Wild Lady Slipper Orchids – Growing A Lady Slipper Wildflower

Det er bare noe spesielt med orkideer til vill dame-tøfler. Å dyrke en dame tøfler villblomst kan oppnås med litt anstrengelse i din egen hage. Få mer informasjon i denne artikkelen.

Wild Lady Slipper Orchids - Growing A Lady Slipper Wildflower

Det er bare noe spesielt med orkideer fra vill dame-tøfler (Cypripedium). Til tross for mange påstander om det motsatte, krever disse fantastiske blomstene ikke lenger lange turer gjennom skogen for å nytes. Å dyrke en dame tøfler villblomst kan oppnås like enkelt, med litt anstrengelse, i din egen hage. Faktisk lager de interessante eksemplarer i skogshagen.

Informasjon om Wild Lady Slipper Orchids

Cypripedium-arter er hjemmehørende i store deler av Nord-Amerika så vel som deler av Europa. Denne bedårende lille planten har bare to blader, som forgrener seg fra sentrum der også den eneste blomsterstilken vokser. Den unike blomsten ser ut som en tøffel (ofte stavet som sådan), lukket tett bortsett fra en liten åpning i fronten. Blomster varierer i farger fra hvitt og gult til dyprosa og nesten lilla nyanser.

Det er mange varianter, hvorav noen er truet, men de fleste arter er nå ofte dyrket og fås gjennom anerkjente barnehager og hage leverandører. Noen av de mer vanlige inkluderer:

Pink lady tøffel – Pink lady tøfler (C.acaule) har dype rosa blomster som er omtrent 3 inches lange og har en litt søtlig luktende aroma. Den blomstrer fra slutten av juni til juli.

Gul dame-tøffel – Den gule dametøffelen (C. calceolus) blomstrer tidlig på våren og finnes mest i rike skogsområder eller langs kantene eller høye områder med myr. Motstykket, den store eller større gule dametøffelen (C. parviflorum pubescens) kan vokse opp til to meter høye, med blomsterbladene opptil 6 centimeter tvers.

Prangende dame ’ s tøffel – Showy lady’s tøffel (C. reginae) er en annen stor art, 1 til 2 meter høy, som vokser naturlig i myr, sump, våte enger og fuktige skogsområder. Den hvite blomsten er stripet med rosa og blomstrer på sens våren / forsommeren.

Hvit dame ’ s tøffel – Den lille, hvite damen tøfler (C. candidum) når alt fra 6 til 12 inches i høyden. Denne spesielle arten anses som truet, men kan være tilgjengelig fra anerkjente barnehager.

Hvordan dyrke Lady Slipper Orchids

Å samle og transplantere fra naturen er sterkt motløs, men kan utføres fra din egen eiendom eller den fra noen du kjenner (med tillatelse). Ta med så mye av røttene og den omkringliggende jorda som mulig ved transplantasjon. Siden det er ganske vanskelig å transplantere orkideer fra ville tøfler, er det bedre å skaffe dem fra kommersielle dyrkere i stedet.

Når det er sagt, foretrekker tøfler å vokse i områder som etterligner deres naturlige miljøer — skyggefulle skogsområder. Forsøk derfor å simulere disse forholdene når du velger et nettsted i hagen din. De trenger godt luftet jord og fuktige forhold. Ikke legg dem i full sol eller på tørre steder. Dappled sollys under høye trær er ideell for å dyrke en dame tøfler villblomst.

Lady Tøfler Orchid Care

En av de viktigste delene av omsorg for tøfler involverer vanning. Jorden skal holdes fuktig. Hvis vannet ditt er kjemisk behandlet, la det sitte i flere dager i en åpen beholder før bruk. Ellers bør du bare vanne planten med destillert eller regnvann.

Dame-tøflerplanter har også fordel av en utvannet (omtrent en fjerdedel av normal konsentrasjon), balansert gjødsel en eller to ganger mellom våren og forsommeren.

Toppkledning av plantene med ca. 2 til 3 tommer strimlet bladklim er også ideell.

Wild Lady Slipper Orchids - Growing A Lady Slipper Wildflower

Forplantning av Lady Slipper

Hjemmegartnere kan forplante tøfler, men det tar aktsomhet. Dame-tøffelfortplanting gjøres best enten om våren eller høsten, men forventer ikke blomster før det andre året. Faktisk kan det i noen tilfeller til og med ta mer enn fem år å blomstre.

Det er vanskelig å få Cypripedium frø til å spire. De krever lange perioder med kalde temperaturer, eller stratifisering, for å ødelegge frø sovende. De fleste krever også hjelp av en viss jordssopp for å spire riktig. Av denne grunn er det ofte bedre å forplante disse plantene gjennom deling, selv om også dette kan være tidkrevende og krever tålmodighet.

Rhizomes er en bedre måte å forplante tøfler. Dette gjøres omtrent på samme måte som iris. Grav opp en klump og ta en skjæring fra rhizomen eller trekk rhizomer forsiktig fra hverandre. Planter disse i bakken.

For å forbedre sjansene for å overleve, anbefales det at du dyrker frøplanter eller divisjoner innendørs i en eller to sesonger før du planter ute. Bruk en jordtype av humus som drenerer godt og beholder fuktighet, helst inneholdende perlitt. Plasser i et litt mørkt område eller delvis skyggelagt vinduskarmen uten direkte sollys. Du kan imidlertid skaffe lysrør. Frø trenger også romtemperatur mellom 21-26 ° C.

Video: #280 Wild Lady Slipper Orchids

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: